Bilplatser

Föreningen har 90 parkeringsplatser,  95 garageplatser och 17 gästparkeringar. Parkeringsplatserna med infart Runskriftsgatan har laddstationer för elbilar och laddhybrider.

Parkeringsplats boende

Parkeringsplats ingår i avgiften för varje lägenhet. Om du hyr garage förlorar du parkeringsplatsen. Det finns inte två bilplatser till alla, men som medlem kan man också stå på stora besöksparkeringen vid Fornborgsgatan och betala i appen för långtidsparkering, 200 kr/månaden. Då måste man ha ett boendekort i bilen.  Om någon inte använder sin p-plats går det bra att hyra ut den i andra hand. Meddela expeditionen i så fall (kontrakt behöver skrivas)!  På Runskriftsgatans platser finns laddstationer för elbilar och laddhybrider, vilka aktiveras successivt. F n är platserna 92 - 96 öppna för medlemmar att ladda på. Appen som behöver laddas ner heter Plugsurfing, där man skapar ett konto och beställer en tag eller ett kort för 100 kr. Anmäl till expeditionen om du som medlem behöver ladda din el-bil! När bilen har laddats ska den flyttas till ordinarie p-plats/garage. Man får alltså inte en egen laddplats till sin bil.  

Garage

Garage finns att hyra för 275 kr/månad. Anmäl intresse till expeditionen! I dagsläget är det ingen kö till garagen.

Gästparkering

Gästparkeringarna finns på två ställen: vid första infarten från Fornborgsgatan med 14 platser, och vid infarten från Runskriftsgatan med 3 platser. På Runskriftsgatans gästplatser 89 -91 finns även laddboxar för elbilar och laddhybrider. Besökare laddar ner appen Plugsurfing, skapar ett konto och söker sedan upp rätt parkeringsplats. På gästparkeringarna betalar man 3 kr/tim eller 20 kr/dygn, antingen  via sms till företaget Västia Parkering AB, eller via appen Parkster. Medlemmar som har ett parkeringskort i bilen får stå 3 timmar gratis på besöksparkeringen om man registrerar parkeringen som boende. 

Plugsurfing app
Parkster app