Bilplatser

Föreningen har 96 parkeringsplatser,  96 garageplatser och 17 gästparkeringar. Parkeringsplatserna med infart Runskriftsgatan har laddstationer för elbilar och laddhybrider.

Parkeringsplats boende

Parkeringsplats ingår i avgiften för varje lägenhet. Om du hyr garage förlorar du parkeringsplatsen. Det finns inte två bilplatser till alla, men som medlem kan man också stå på stora besöksparkeringen vid Fornborgsgatan och betala i appen för långtidsparkering, 200 kr/månaden. Då måste man ha ett boendekort i bilen.  Om någon inte använder sin p-plats går det bra att hyra ut den i andra hand. Meddela HSB Boendeservice i så fall (kontrakt behöver skrivas)!  På Runskriftsgatans platser finns laddstationer för elbilar och laddhybrider, vilka aktiveras successivt. F n är platserna 92 - 96 öppna för medlemmar att ladda på. Från 1 mars 2022 gäller nya priser för laddning av elbilar. För medlemmar kostar det 3 kr/kwh exkl moms, vilket kommer att debiteras via HSB en gång/kvartal. För besökande kostar det 5 kr/kwh exkl. moms. Ny operatör av stationerna är Compleo (fd Wallbe). Anmäl till expeditionen om du som medlem behöver ladda din el-bil! När bilen har laddats ska den flyttas till ordinarie p-plats/garage. Man får alltså inte en egen laddplats till sin bil.  

Garage

Garage finns att hyra för 275 kr/månad. Anmäl intresse till HSB Boendeservice.

Gästparkering

Gästparkeringarna finns på två ställen: vid första infarten från Fornborgsgatan med 14 platser, och vid infarten från Runskriftsgatan med 3 platser. På Runskriftsgatans gästplatser 89 -91 finns även laddboxar för elbilar och laddhybrider.  På gästparkeringarna betalar man 3 kr/tim eller 20 kr/dygn, antingen  via sms till företaget Västia Parkering AB, eller via appen Parkster. Medlemmar som har ett parkeringskort i bilen får stå 3 timmar gratis på besöksparkeringen om man registrerar parkeringen som boende. 

HSB Boendeservice:
Tel: 010-442 20 00
Mail: boendeservice.gbg@hsb.se

 
 
 
Parkster app