Bilplatser

Föreningen har 96 parkeringsplatser,  96 garageplatser och 17 gästparkeringar. Parkeringsplatserna med infart Runskriftsgatan har laddstationer för elbilar och laddhybrider. För att hyra p-plats eller garage krävs ett aktivt, besiktigat fordon.

Parkeringsplats boende

Parkeringsplats ingår i avgiften för varje lägenhet fram till 30/6 2023. Därefter kommer den att kosta 200 kr/månaden. Om du hyr garage förlorar du parkeringsplatsen. Det finns inte två bilplatser till alla, men som medlem kan man också stå på stora besöksparkeringen vid Fornborgsgatan och betala i appen för långtidsparkering, 325 kr/månaden. Då måste man ha ett boendekort i bilen.  På Runskriftsgatans platser finns laddstationer för elbilar och laddhybrider, vilka aktiveras successivt. F n är platserna 92 - 96 öppna för medlemmar att ladda på. Anmäl till expeditionen om du som medlem behöver ladda din el-bil! När bilen har laddats färdigt ska den flyttas till ordinarie p-plats/garage. Man får alltså inte en egen laddplats till sin bil.  

Garage

Garage finns att hyra för 400 kr/månad. Anmäl intresse till expeditionen.

Gästparkering

Gästparkeringarna finns på två ställen: vid första infarten från Fornborgsgatan med 14 platser, och vid infarten från Runskriftsgatan med 3 platser. På Runskriftsgatans gästplatser 89 -91 finns även laddboxar för elbilar och laddhybrider.  På gästparkeringarna betalar man 3 kr/tim eller 20 kr/dygn, antingen  via sms till företaget Västia Parkering AB, eller via appen Parkster. Medlemmar som har ett parkeringskort i bilen får stå 3 timmar gratis på besöksparkeringen om man registrerar parkeringen som boende. 

HSB Boendeservice:
Tel: 010-442 20 00
Mail: boendeservice.gbg@hsb.se

 
 
 
Parkster app